🥳 AKCE 👨‍🍳 Horkovzdušná fritéza Maxfrita v hodnotě 1 999 Kč ZDARMA k nákupu kuchyňského robota Premiant Do konce akce zbývá:

Recept jak si připravit tu nejkřupavější granolu?

Za dobrou snídani nemusíte utratit majlant. Když si její základ připravíte doma, vyjde vás to na pár korun. Navíc ji budete mít hotovou rychleji, než byste pro ni doběhli do krámu. A její křupání si můžete užívat ještě další 3 týdny, protože vydrží.

granola recept

Je jen na vás, co si do ní ještě přihodíte. Klidně sáhněte po kokosu, kakau nebo třeba sušeném ovoci – zkrátka na co máte chuť.

Co budete potřebovat?

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g oblíbených ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu

Nutriční hodnoty na 100 g*

Energetická hodnota 510 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 43 g
z toho cukry 11 g
Tuky 31 g
z toho nasycené 3 g
Vláknina 7 g

*Uvedené hodnoty platí pro lískové ořechy

Postup přípravy

  1. Do misky si nasypejte vločky, oříšky i skořici a vše zalijte rozehřátým medem.
  2. Okamžitě směs promíchejte – aby vám nevychladl med a znova neztuhl.
  3. Dno košíku horkovzdušné fritézy si vyložte pečicím papírem a připravenou granolu na nej rovnoměrně rozprostřete.
  4. Pečte 12 minut při 170 ℃. Granolu občas promíchejte, aby se rovnoměrně propekla – a vám tak při každém soustu pěkně křupala.
  5. Vychladlou granolu nasypte do dózy s víčkem a trochu si s ní oslaďte každé ráno. Nebo klidně uzobávejte jen tak během dne.

Proč snídat granolu?

Protože má úplně báječné složení. Je nabitá polysacharidy (ovesné vločky), nenasycenými mastnými kyselinami (ořechy) a vlákninou. Když přidáte ještě kvalitní zdroj bílkovin (třeba tvaroh), tak vás na dlouho zasytí. A vy nebudete hned za půl hodiny hledat, co byste kde ulovili.

Polysacharidy, bílkoviny a vláknina vás pořádně zasytí. Nenasycené mastné kyseliny si tělo neumí samo vyrobit a oříšky jsou jejich skvělým zdrojem. A jednoduché cukry vás na začátku dne dokonale nakopnou.

Může to být ještě jednodušší?

Jasně, že může. Stačí vám k tomu jeden jediný robot Patricca Premiant, který s klidem zvládne fakt všechno.

V mixéru zpracujete rozvar, celokovovou balonovou metlou ušleháte ten nejnadýchanější sníh z bílků a díky míchací metle připravíte tu nejjemnější ganáž.

A když se vám jó nebude chtít, tak si čokoládu můžete nadrtit v sekáčku. Všechno pak jednoduše smícháte ve velké nerezové míse.

Ať to odmaká za mě

premiant

Vyzkoušejte také tyto recepty: