🥳 AKCE 👨‍🍳 Horkovzdušná fritéza Maxfrita v hodnotě 1 999 Kč ZDARMA k nákupu kuchyňského robota Premiant Do konce akce zbývá:

Recept na nadýchanou jahodovou pěnu, která je sladká stejně jako maminka

Umíme jí pořádně osladit život, nebudeme si nic nalhávat. Proto si (nejen) vaše maminka zaslouží žít jako na obláčku – jahodovém, nadýchaném a lehkém. A samozřejmě bez práce a s nohama nahoře. Tentokrát pro ně uděláme něco my.

Sladké jahody

TIP: Recept je tak jednoduchý, že ho klidně můžete připravit i s těmi nejmenšími. Jen pozor, aby vám něco zbylo!

Co budete potřebovat?

Jahodový rozvar:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 50 ml vody
  • 100 g cukru krupice

Čokoládová ganáž:

  • 100 g bílé čokolády
  • 100 g smetany na šlehání

Základ:

  • 4 bílky (třeba ty, co vám zbyly z koblih)
  • 2 plátky želatiny

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 202 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 24 g
z toho cukry 23 g
Tuky 10 g
z toho nasycené 6 g
Vláknina 1 g

Postup přípravy

  1. Nejdřív do mísy se studenou vodou dejte želatinu. Plátky musí změknout, což trvá většinou 5–10 minut. Záleží ale na značce – přesný návod určitě najdete na balení.
  2. Připravte si jahodový rozvar. Nakrájené jahody smíchejte s 50 ml vody a 100 g cukru. Přiveďte k varu a pořád míchejte, dokud se jahody nerozvaří. Pak stačí přelít směs do mixéru a zpracovat ji do hladka.
  3. Přichází čas na ganáž. Nalámejte bílou čokoládu a smetanu přiveďte k varu. Jakmile začne probublávat, přelijte ji k nalámaným kouskům. Počkejte, než čokoláda trochu povolí a metlou rozmíchejte do hladka.
  4. Teď už by měla být želatina připravená, ale před použitím ji ještě pořádně vyždímejte
    Želatina se rozpouští jen při vyšších teplotách. Takže ganáž ani rozvar nesmí příliš vychladnout, měly by být stále horké.
  5. Než směs vychladne, pusťte se do bílků. Nejdřív je pár minut míchejte NAD vodní lázní – díky tomu proběhne pasterizace, ale nezmění se jejich struktura. Pak bílky vyšlehejte do hladkého a pevného sněhu.
  6. Sníh jemně zapracujte do vychladlého zbytku. Kdyby byla směs moc horká, bílky vám spadnou. Stejně jako u při urputném zašlehávání – stačí krátce a pomalu.
  7. Hotovou jahodovou pěnu nechte ztuhnout v lednici – klidně přes noc.
  8. Nesnězte ji sami, ale rozdělte se. I když to je opravdu těžké!

Může to být ještě jednodušší?

Jasně, že může. Stačí vám k tomu jeden jediný robot Patricca Premiant, který s klidem zvládne fakt všechno.

V mixéru zpracujete rozvar, celokovovou balonovou metlou ušleháte ten nejnadýchanější sníh z bílků a díky míchací metle připravíte tu nejjemnější ganáž.

A když se vám jó nebude chtít, tak si čokoládu můžete nadrtit v sekáčku. Všechno pak jednoduše smícháte ve velké nerezové míse.

Ať to odmaká za mě

premiant