🥳 AKCE 👨‍🍳 Horkovzdušná fritéza Maxfrita v hodnotě 1 999 Kč ZDARMA k nákupu kuchyňského robota Premiant Do konce akce zbývá:

Co s mazancem a vajíčky po Velikonocích?

Za těch pár dnů už vám všechno natvrdo leze krkem. Nejen vajíčka, kterých máte po Velikonocích hromadu. Ale taky mazanec, co už není tak úplně vláčný. Letenku do koše jim zatím nepořizujte, existuje totiž mnohem lepší (a voňavější) řešení. Originální snídaně, které nezaberou moc času!

Recepty na Velikonoce

Víte, že až třetina jídla na světě se znehodnotí nebo vyhodí? Společně můžeme tuhle děsivou statistiku začít měnit.

Růžová vajíčka s hráškovým krémem

Buď jich máte hromadu z koledy, nebo naopak z nedostatku koledníků. Tak jako tak chleba s vajíčkem a solí, nemůžete jíst do nekonečna. Navíc oloupaná kraslice vypadá najednou smutně – bez barvy a vlastně i chuti. Tak si udělejte svět zas o něco růžovější. Počet suroviny vás vůbec nemusí děsit, určitě je máte doma. A hlavně to všechno jenom smícháte!

Vajíčka plněná hráškovým krémem

Co budete potřebovat?

Růžový nálev z červené řepy:

  • 130 g vařené řepy
  • 1 bobkový list
  • 1 kulička nového koření
  • 1 lžička celého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky (500 ml) vody
  • 1 lžíce kvasného lihového octa

Hráškový krém:

  • 6 žloutků
  • 50 g mraženého hrášku
  • 2 stroužky česneku (nebo sušený)
  • 15 ml olivového oleje
  • 30 g měkkého tvarohu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl a pepř (na dochucení)

Postup přípravy

  1. Jestli máte doma nakládanou řepu, tak můžete rovnou skočit na bod č. 3. Nálev už totiž máte a stačí ho jen slít do samostatné sklenice.
  2. Připravte si nálev z červené řepy. Pár minut nechte povařit vodu, řepu a veškeré koření. Po lehkém vychladnutí vmíchejte ocet a nakonec přeceďte řepu.

    Místo řepy můžete klidně použít červené zelí. Jestli ale nefandíte růžové, můžete si připravit modrou variantu. Do hotového nálevu stačí přisypat jedlou sodu. Postupně a po troškách – ať vychytáte svoji perfektní barvu.

  3. Teď je čas chytit barvu. Oloupaná a natvrdo vařená vejce ponořte do nálevu. Bohatě stačí 4 hodiny, aby vajíčka nebyla příliš sladká po řepě.
  4. Když jsou vejce pěkně růžová, tak přichází čas na krém. V multifunkčním robotu s mixérem zpracujte povolený (nebo vařený) hrášek, česnek, olivový olej a šťávu z citronu.
  5. Vyndejte vajíčka z nálevu, rozřízněte je na půl a opatrně vydlabejte žloutky. Ty pak smíchejte s připraveným hráškovým krémem do hladka.
  6. Pak už jen stačí krémem naplnit důlky v bílkách – teda růžovkách. A modlit se, že na vás alespoň jedna půlka zbyde!

French toast z mazance

Naučíme vás kouzlo, chcete? Necháme zmizet gumový mazanec, který už nikdo nechce. A místo toho se objeví sladký a křupavý french toast bez kapky oleje. Nakonec taky rychle zmizí – ale tentokrát nadobro!

Recept french toast

Co budete potřebovat?

  • Mazanec na plátky
  • 100 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. K vidličkou rozšlehaným vejcím přidejte mléko, vanilkový cukr, skořici a špetku soli. Míchejte, dokud není směs hladká.
  2. Plátek mazance nechte z obou stran nasáknout a šup s ním do tepla.
  3. Můžete smažit klasicky na pánvi se lžící ghí, ale french toast je rozhodně křupavější z horkovzdušné fritézy. Tam mu stačí jen 6–8 minut při 180 ℃.
  4. Hotový french toast můžete doplnit čímkoliv – tvarohem, zakysanou smetanou, javorovým sirupem, medem nebo třeba čerstvým ovocem a oříškovým máslem.

Tak ať se vám do pracovního týdne po prodlouženém víkendu o chlup líp stává!

Zdravější a ještě křupavější

Nefritujte v litrech oleje, ale pomocí cirkulace horkého vzduchu. Ještě víc to pak křupe, ale zato mnohem méně kape. Vlastně ani trochu, protože tuk nemusíte vůbec použít. Horkovzdušná fritéza Patricca nešetří jen vaše zdraví, ale taky peněženku a čas.

Usmaží, upeče, rozmrazí nebo usuší cokoliv – rychleji než jiné spotřebiče. Klasickou troubu, která žere hromadu energie, budete zapínat výjimečně. Nekonečné stání u pánvičky zase vyměníte za nohy nahoře. A hlavně čas pro sebe.

Horkovzdušná fritéza Patricca:

  • Česká kvalita a nadčasový design
  • Šetří čas, peníze i zdraví
  • Fritování a smažení bez oleje
  • Rychlejší než většina jiných spotřebičů
  • Jednoduchá údržba i ovládání

Chci šetřit s Patriccou

horkovzdusna-friteza